SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

guma ksantanowa

  • [...] Amino Shake Xplode Powder®. Składniki: 80% hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), aromaty; olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; emulgator – lecytyna sojowa; substancja przeciwzbrylająca – fosforan wapnia; regulator kwasowości – kwas [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 3444 Data: 2015-03-09 21:39:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PharmaFreak - Protein Freak

    Temat
    PharmaFreak

    [...] L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina), kakao (smak czekoladowy), maltodekstryna, kompleks lipidowy , kompleks błonnikowy (inulina, pektyna z jabłek, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar, karagen, celuloza), aromaty, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), regulator kwasowości (fosforan wapnia), barwnik (E129 – smak [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 7512 Data: 2012-06-26 13:32:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] sodu, mono- i diglicerydy, fosforan dipotasowy, lecytyna sojowa, tokoferole), lecytyna, cynamon, białko z siemienia lnianego, sól, zmielone nasiona chia, mieszanka gum (guma celulozowa, guma ksantanowa, karagen), guma arabska, sukraloza. http://www.sfd.pl/sklep/images/g/636147127699563794.jpg ZALECANE PORCJOWANIE Między posiłkami: rozpuść [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1982 Data: 2016-12-07 11:15:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] sodu, mono- i diglicerydy, fosforan dipotasowy, lecytyna sojowa, tokoferole), lecytyna, cynamon, białko z siemienia lnianego, sól, zmielone nasiona chia, mieszanka gum (guma celulozowa, guma ksantanowa, karagen), guma arabska, sukraloza. Zalecane porcjowanie Między posiłkami: rozpuść maksymalnie 1 miarkę Gold Standard Gainer między posiłkami [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 4605 Data: 2016-10-27 10:58:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Olimp - Reanimator

    Temat
    Olimp

    [...] POST WORKOUT JOINT REGENERATOR (kolagen (hydrolizat żelatyny), siarczan glukozaminy 2KCl, hialuronian sodu), kwas jabłkowy, kwas cytrynowy - regulatory kwasowości, aromaty, guma ksantanowa, guma celulozowa - zagęstniki, dwutlenek krzemu, wodorofosforan wapnia - substancje przeciwzbrylające, cyklaminian sodu, sacharynian sodu, aspartam, acesulfam [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-24 09:54:10 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • [...] - 500ml wody - 15g Kakao można dodać aromatu spożywczego na bazie glikolu o smaku czekoladowym. Sposób wykonania: Wsypujemy do miski wszystkie suche składniki (kakao, guma ksantanowa, klej spożywczy, sól), mieszamy je rozpuszczamy slodzik w około 100ml ciepłej wody dodajemy do rozpuszczonego słodzika 400ml zimnej wody i wlewamy do suchych [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 8063 Data: 2014-05-29 20:33:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Muscletech - Cell-Tech

    Temat
    Muscletech

    [...] kwas alfaliponowy, kwas cytrynowy - regulator kwasowości, krzemian wapnia - substancja przeciwzbrylajaca, mieszanka żywic naturalnych (modyfikowana skrobia spożywcza, guma akacjowa, dwutlenek tytanu, fosforan triwapniowy, guma ksantanowa, kwas cytrynowy) dla smaków: wieloowocowego i pomarańczowego, aromaty guma arabska, barwniki: E102 dla [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-12-08 13:22:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Scitec nutrition - Protein Breakfast

    Temat
    Scitec nutrition

    /SFD/Images/2016/10/11/e1d17d6c8449444cb95bc3ff592b9ebd.jpg Opis Wzbogaca dietę w pełnowartościowe białko Doskonały posiłek jako śniadanie Ułatwia pokrycie dziennego zapotrzebowania na składniki odżywcze Protein Breakfast to zmodyfikowana wersja tradycyjnej owsianki w przepysznych smakach z dodatkiem białka. Dla osób prowadzących aktywny tryb [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2123 Data: 2016-10-11 19:56:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko z Decathlona i Ostrovit

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Co lepsze? i jak z wchłanianiem ale białko z decathlona ma lepszy skład niż taki z Ostrovitu Skład tego Ostrovita Koncentrat białek serwatkowych z mleka Kakao , dekstroza, guma ksantanowa naturalny aromat czekoladowy , kwas jabłkowy kwas cytrynowy sól subtancja zagęszczająca guma arabska barwnik karoteny karmel amoniakalny kompleksy miedziowe [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 744 Data: 2019-05-24 17:30:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zmiany w UNS Shocker

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] askorbinowy, tiamina, tokoferol, ryboflawina, kwas pantotenowy, kwas foliowy, pirydoksyna, nikotyamid, biotyna, cyjanokobalomina), acesuflan potasowy, sacharynian sodu, guma guar, guma ksantanowa, hydrolizat żelatyny-wzmacniacz smaku, aromaty (waniliowy, czekoladowy, bananowy, tiramisu, cappuccino, jagodowy, truskawkowy) odpowiednio dla [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1007 Data: 2013-08-01 15:34:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Myprotein - Xanthan Gum

    Temat
    Myprotein

    http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Xanthan_Gum_i30902_d380x380.jpg Opis - Może pomóc w chorobie jelita drażliwego - Zwiększa lepkość wody - Doskonałe źródło dietetycznego błonnika i nadaje się do diety bezglutenowej Guma ksantanowa jest jednym z najbardziej skutecznych źródeł dietetycznych dostępnych błonników. Może on być używany do dodawania do [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 4735 Data: 2014-04-30 22:04:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (dla smaków: kawowy, cappuccino), kwas jabłkowy - regulator kwasowości (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, malinowy, cytrynowy) , guma ksantanowa - zagęstnik, acesulfam K, sukraloza, - substancje słodzące, barwniki: E 129 (dla smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka, wiśniowy, [...]

    Odpowiedzi: 324 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-02-21 02:33:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] znikomą ilość kalorii. Idealne urozmaicenie restrykcyjnej diety dla każdej osoby dbającej o swoją sylwetkę. Składniki orzech w czekoladzie: woda, substancje zagęszczające: guma celulozowa, guma ksantanowa; aromaty, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; substancja słodząca: sukraloza. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2132 Data: 2017-06-15 17:50:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] koncentrat białka serwatkowego (z mleka, zawiera pochodne soi) 67%, izolat białka serwatkowego (z mleka) 29%, aromaty, naturalny aromat pomarańczy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja słodząca: sukraloza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karoteny. Pistacja: koncentrat [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2029 Data: 2017-12-30 14:43:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] koncentrat białka serwatkowego (z mleka, zawiera pochodne soi) 67%, izolat białka serwatkowego (z mleka) 29%, aromaty, naturalny aromat pomarańczy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja słodząca: sukraloza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karoteny. Pistacja: koncentrat [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2198 Data: 2017-12-30 14:43:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • De Luxe Whey - nowinki od Activlab - WPC+WPI bez zbędnych dodatków!

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] koncentrat białka serwatkowego (z mleka, zawiera pochodne soi) 67%, izolat białka serwatkowego (z mleka) 29%, aromaty, naturalny aromat pomarańczy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja słodząca: sukraloza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karoteny. Pistacja: koncentrat [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 2282 Data: 2017-12-30 14:40:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hydrokoloidy stosowane w technologii żywności

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] emulsji, lepszego związania wody, ukształtowania odpowiedniej tekstury produktu. W zależności od pochodzenia można je podzielić na: 1.Naturalne: - Wydzieliny roślin, np. guma arabska, tragakant, karaya, tara. - Składnik roślin wyższych w postaci ekstraktu, np. pektyna, lub wyizolowanego składnika, np. skrobia, mączka chleba świętojańskiego, - [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-23 15:04:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co się kryje za E-cośtam :-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] alginian propylenowoglikolowy; nieszkodliwy; E406 - agar; nieszkodliwy; E407 - karagen; owrzodzenie jelit; E410 - karob (mączka chleba świętojańskiego); nieszkodliwy; E412 - guma guar; wzdęcia i kurcze żołądka; E413 - tragakanta; wypryski skórne; E414 - guma arabska; alergie; E415 - guma ksantanowa; nieszkodliwy; E416 - guma karaya; E417 - guma [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-01-14 13:41:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dodatkowe substancje w jedzeniu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] stabilizator, substancja utrzymująca wilgotność, nośnik, substancja do stosowania na powierzchnię E 425 Konjac zagęstnik, substancja żelująca, nośnik (i) Konjac guma (ii) Konjac glukomannan E 432 Monolaurynian polioksyetylenosorbitolu emulgator, nośnik E 433 Monooleinian polioksyetylenosorbitolu emulgator, nośnik E 434 [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 16077 Data: 2006-09-23 16:37:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i zapach dla smaku toffi, czekoladowego, czekoladowo-wiśniowego, czekoladowo-sezamowego, czekoladowo-kokosowego i czekoladowo-miętowego, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma ksantanowa, karagen - zagęstniki, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy - regulatory kwasowości dla smaku truskawkowego, malinowego, wiśniowego i jabłkowo-cynamonowego, [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 19217 Data: 2015-01-29 18:23:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)